HTML

A Föld forog tovább

"Mi mindannyian tanítványnak születtünk. Minden, ami létezik az a mi mesterünk, és minden azért van, azért történik, hogy előrébb vigyen bennünket é tanuljunk belőle."

Linkblog

Utolsó kommentek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2009.06.25. 19:54 Angel7001

csi

Ha a csi szabadon folyik, akkor ez az energia gyógyít és helyreállítja szervezetünk egyensúlyát. Csi, azt életerőt nevezik így, amely megtalálható mindenhol és mindenben, a földben, a levegőben, a vízben, a fák leveleiben. A születéskor kapott csit pazaroljuk el életünk során a negatív érzelmekkel, a helytelen életmóddal.

A csikung az életerő, a belső energia művelése. 

A régi keleti felfogás szerint a betegségek oka többnyire az egyensúly megbomlása. A csatornákban blokk alakul ki külső okok vagy belső feszültség, stressz eredményeként. A blokk eredménye pedig pangás az egyik oldalon, túl sok, elfolyni nem képes csi a másik oldalon. 

Kíni gyógygolyók:

Ősi kínai gyógymód! Nincs káros hatása és igen hatékony. Serkenti a kéz nyirok- és véredény-rendszerét, ingerli  reflexzónáit. Napi kétszer félórás golyójáték csökkenti a fáradékonyságot, megnyugtat, kellemes közérzetet biztosít, növeli az emlékezőtehetséget, minden szervét kedvezően befolyásolja, egészségét helyreállítja, illetve fenntartja. Mellesleg erősíti a kéz és az alkar izmait, javítja az ízületek mozgékonyságát.

Hogy hogyan használom:  A két golyót tenyerembe teszem  és az öt ujjammal váltogatva, kinyújtva és marokra szorítva a golyókat egymás körül görgetem akár az óramutató járásával egyezően, akár ellenkezőleg. Váltogatom jobb és bal kézzel

Ui: Próbáld ki, nagyon jó! Megmutatnám de sajna nem sikerült képet beszúrni (!)


Szólj hozzá!

Címkék: csikung


A bejegyzés trackback címe:

https://nucablogja.blog.hu/api/trackback/id/tr421208479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása